Καλέστε μας:
2310 402675
Θεσσαλονίκη
210 3314829 Αθήνα

Fujitsu Δίσκοι Ανάκτηση Δεδομένων

Fujitsu Δίσκοι Ανάκτηση Δεδομένων

fujitsu δίσκος ανακτηση δεδομενωνH Fujitsu δεν κατασκευάζει πλέον σκληρούς δίσκους. Όμως, για πολλά χρόνια κατείχε μεγάλο κομμάτι της αγοράς των σκληρών δίσκων 2.5" καθώς και των 3.5" δίσκων SCSI.
H φήμη της Fujitsu είχε απαξιωθεί όταν είχε παραδεχτεί δημόσια πως έχει παράγει 9 εκατομμύρια ελαττωματικούς δίσκους από τις σειρές MPG και MPF. Οι δίσκοι αυτοί είχαν ελαττωματικά chips (Cirrus Logic Chip). Μετά από κάποιους μήνες λειτουργίας, οι δίσκοι αυτοί δεν έκαναν spin up, η μηχανική συμπεριφορά τους ήταν προβληματική, έκαναν clicking sounds κλπ. Αυτό συνέβη πριν από αρκετά χρόνια, παρ' όλα αυτά στα εργαστήρια της Northwind εξακολουθούν να καταφθάνουν δίσκοι με αυτό το πρόβλημα.
Χάρη στις τεχνικές που εφαρμόζουμε, ανακτούμε όλα τα δεδομένα από αυτούς τους δίσκους.

Πάντως, μετά το περιστατικό αυτό, είχε καταφέρει να ορθοποδήσει και να επαναφέρει τη φήμη της σε καλά επίπεδα, όχι άδικα, καθώς οι δίσκοι της είχαν πολλή καλή φήμη σε σχέση με την ανθεκτικότητά τους.  

Όταν αυτοί οι δίσκοι παρουσιάσουν πρόβλημα, είναι πολύ σημαντικό να ΜΗΝ αλλάξετε την πλακέτα με μία άλλη λειτουργική. Η πλακέτα του κάθε δίσκου περιέχει μοναδικές πληροφορίες που είναι χρήσιμες ΜΟΝΟ για αυτόν τον δίσκο. Ακόμα χειρότερα, μια διαφορετική πλακέτα μπορεί να προκαλέσει σε αυτούς τους δίσκους σοβαρό μηχανικό πρόβλημα και να μειώσει σημαντικά την πιθανότητα ανάκτησης των δεδομένων που περιέχονται στον δίσκο.

ανακτηση δεδομενων fujitsu λαπτοπΑν υποψιαστείτε πως ο δίσκος σας είναι έτοιμος να καταρρεύσει, κλείστε το ρεύμα του και αφαιρέστε τον από το σύστημά σας το συντομότερο δυνατόν. Όσο πιο γρήγορα σταματήσετε να του δίνετε ρεύμα τόσο περισσότερες οι πιθανότητες που έχουμε να ανακτήσουμε δεδομένα από αυτούς τους δίσκους.

Πάντως, οι τελευταίας γενιάς δίσκοι της Fujitsu (οι 3.5", οι 2.5" και οι μικροί 1.8") γενικά έχουν επιδόσεις άνω του μετρίου σε σχέση με τις αντίστοιχες άλλων κατασκευαστών.

Στους δίσκους Fujitsu είναι πιθανό μόλις κάνουν spin up, οι κεφαλές να χτυπάνε από το ξεκίνημα (ακούστε ήχους από τέτοια τυπικά σφάλματα σκληρών δίσκων). Τις περισσότερες φορές αυτό είναι σημάδι κατεστραμμένων κεφαλών. Αν ισχύει κάτι τέτοιο, είναι πολύ σημαντικό να γίνουν σωστά διαγνωστικά στο δίσκο προκειμένου να εξαλειφθεί η περίπτωση το πρόβλημα να προέρχεται από σφάλμα στο firmware ή πρόβλημα στο PCB, κάτι που επίσης θα μπορούσε να προκαλέσει clicking.

ποσο κοστιζει ανακτηση δεδομενων fujitsuΤέλος, ένα κλασικό πρόβλημα των δίσκων αυτών (όπως και όλων των άλλων δίσκων, όλων των κατασκευαστών) είναι αυτό των Bad Sectors. Μετά από κάποιο χρονικό διάστημα, τα platter στα οποία γράφονται τα δεδομένα αρχίζουν να φθείρονται ("degradation") και εμφανίζονται bad sectors. Όταν ο δίσκος προσπαθεί να διαβάσει τέτοια τμήματα της επιφάνειας, μπορεί να "παγώσει" την λειτουργία του, ή να ακούγονται περίεργοι θόρυβοι όπως "scratching", ελαφριά ticks ή και ηχηροί θόρυβοι. Μόλις ο δίσκος αρχίσει να εμφανίζει τέτοια συμπτώματα, είναι πολύ σημαντικό να σταματήσετε αμέσως τη λειτουργία του και να μας τον στείλετε για δωρεάν διάγνωση. Οποιαδήποτε περαιτέρω απόπειρα κάνετε, θα προστεθεί στα προβλήματα που έχει ήδη ο δίσκος και θα μειώσετε τον αριθμό των ανακτήσιμων δεδομένων.

Fulitsu Δίσκοι Ανάκτηση Δεδομένων

Στο εργαστήριο της η Northwind χρησιμοποιεί ακριβά εργαλεία κλωνοποίησης τα οποία έχουν την δυνατότητα να παρακάμψουν τα κατεστραμμένα τμήματα της επιφάνειας και να διαβάσουν τα υγιή δεδομένα. Αυτή είναι συνήθως η μόνη μέθοδος μέσω της οποίας είναι δυνατή η ανάκτηση δεδομένων από δίσκους Fujitsu.

Μπορείτε να δείτε όλα τα μοντέλα σκληρών δίσκων Fujitsu, από τα οποία έχουμε ανακτήσει αρχεία στα εγαστήρια της Northwind Data Recovery στην Αθήνα και στα εγαστήρια της Northwind Data Recovery στην Θεσσαλονίκη.

Find us

Official Blog of Northwind data recovery

ανακτηση δεδομενων clean room northwind data recovery

ηχος χαλασμενου σκληρου δισκου

Συχνές Ερωτήσεις

  • για Σκληρούς Δίσκους >

    Συχνές ερωτήσεις για την ανάκτηση δεδομένων σκληρών δίσκων Ο δίσκος μου χτύπησε!! Τι να κάνω? Αν διαπιστώσετε πρόβλημα στο μέσο Read More
  • για συστήματα RAID >

    Συχνές ερωτήσεις για την ανάκτηση δεδομένων συστημάτων RAID Το σύστημα RAID / NAS Box σταμάτησε να λειτουργεί. Τι να κάνω? Αν Read More
  • για USB & Memory Stick >

    Συχνές Ερωτήσεις USB & Memory Stick Το USB Stick δεν αναγνωρίζεται. Τι να κάνω? Δεν υπάρχουν και πολλά πράγματα που Read More
  • 1