Καλέστε μας:
2310 402675
Θεσσαλονίκη
210 3314829 Αθήνα

Ανάκτηση Δεδομένων Συστοιχίας RAID

Ανάκτηση δεδομένων από συστοιχίες RAID

Ποίες είναι οι κατηγορίες RAID;

 • RAID0ανακτηση δεδομενων απο raid
 • RAID1
 • RAID5
 • RAID5E
 • RAID 6
 • RAID10
 • JBOD
 • και άλλες, λιγότερο χρησιμοποιούμενες

 

Μπορεί να γίνει ανάκτηση από όλους τους τύπους RAID;

Η Northwind Data Recovery εξειδικεύεται από το 2005 στην ανάκτηση δεδομένων από RAID0, RAID1, RAID5, RAID5E, RAID 6, RAID10, JBOD αλλά και από όλους του λοιπούς τύπους RAID. 

Οι συστοιχίες RAID είναι πολύπλοκα συστήματα αποθήκευσης δεδομένων που αρχικά χρησιμοποιούνταν από εταιρίες και οργανισμούς (λόγω κόστους και πολυπλοκότητας) στους server τους, τον τελευταίο καιρό όμως προτιμώνται και από ιδιώτες (ιδίως τα συστήματα NAS) μιας και κάποιες από αυτές τις λύσεις έγιναν προσιτές οικονομικά προσφέροντας παράλληλα υψηλές ταχύτητες προσπέλασης δεδομένων.

ανακτηση αρχειων απο raidΤα συστήματα RAID σε όλες τις μορφές τους, όσο αξιόπιστα και αν είναι, παρουσιάζουν δυσλειτουργίες οι οποίες σας στερούν από την πρόσβαση στα πολύτιμα δεδομένα σας (είτε είναι επαγγελματικά, είτε προσωπικά) και πολλές φορές με τους αυτοματισμούς που διαθέτουν στους μηχανισμούς τους, διαγράφουν τα δεδομένα σας προκειμένου να ξαναέρθουν μόνα τους σε λειτουργική κατάσταση (πχ. αυτόματο rebuild σε Raid 5 τη στιγμή που ο ένας από τους αρχικούς δίσκους έγινε "πορτοκαλί", αλλά την ώρα του rebuild "ξαναμπήκε" στη συστοιχία).

Η ομάδα τεχνικών της Northwind είναι άρτια εκπαιδευμένη έτσι ώστε να μπορεί να αντιμετωπίσει κάθε πρόβλημα, ανεξαρτήτως τύπου RAID (RAID0, RAID1, RAID5, RAID5E, RAID 6, RAID10 κλπ) στο συντομότερο δυνατό χρόνο και με τη μεγαλύτερη αξιοπιστία.

Αν έχετε απορίες για την ανάκτηση αρχείων / δεδομένων από συστοιχίες RAID, μπορείτε να βρείτε απαντήσεις σε όσα χρειάζεστε στα άρθα που έγραψαν οι μηχανικοί μας.

Τι διαδικασία ακολουθείτε για ανάκτηση δεδομένων από συστοιχίες RAID;

 1. Παραλαμβάνουμε τους δίσκους που αποτελούσαν τη συστοιχία RAID και τους εξετάζουμε όσων αφορά τη λειτουργικότητά τους.
 2. Στη συνέχεια παίρνουμε κλώνο από τους δίσκους σε δικά μας ασφαλή αποθηκευτικά μέσα, διορθώνοντας τυχόν βλάβες που έχουν. 
 3. Στο τρίτο βήμα γίνεται ο εντοπισμός του RAID και η ανάλυσή του: Ποιοί δίσκοι περιέχουν αρχεία, ποιό είναι το σύστημα αρχείων, ποιό είναι το stripe size, ποιά η σειρά των δίσκων κλπ.
 4. Στο τέταρτο και τελευταίο βήμα εντοπίζονται τα partitions και αναλύονται προκειμένου να εντοπιστούν λειτουργικά δεδομένα και να ανακτηθούν.

Επικοινωνήστε μαζί μας (210.3314829 για Αθήνα, 2310.402675 για Θεσσαλονίκη, 6946.908811 για επείγοντα περιστατικά) για να μπορέσουμε να βρούμε μία λύση στο πρόβλημα που έχει προκύψει στο σύστημά RAID σας μέσω μιας δωρεάν διάγνωσης.

 

Find us

Official Blog of Northwind data recovery

ανακτηση δεδομενων clean room northwind data recovery

ηχος χαλασμενου σκληρου δισκου

Συχνές Ερωτήσεις

 • για Σκληρούς Δίσκους >

  Συχνές ερωτήσεις για την ανάκτηση δεδομένων σκληρών δίσκων Ο δίσκος μου χτύπησε!! Τι να κάνω? Αν διαπιστώσετε πρόβλημα στο μέσο Read More
 • για συστήματα RAID >

  Συχνές ερωτήσεις για την ανάκτηση δεδομένων συστημάτων RAID Το σύστημα RAID / NAS Box σταμάτησε να λειτουργεί. Τι να κάνω? Αν Read More
 • για USB & Memory Stick >

  Συχνές Ερωτήσεις USB & Memory Stick Το USB Stick δεν αναγνωρίζεται. Τι να κάνω? Δεν υπάρχουν και πολλά πράγματα που Read More
 • 1