Καλέστε μας:
2310 402675
Θεσσαλονίκη
210 3314829 Αθήνα

Εξωτερικοί Σκληροί Δίσκοι

Πληροφορίες

H ανάκτηση δεδομένων από εξωτερικούς USB σκληρούς δίσκους συνήθως απαιτεί το άνοιγμα του εξωτερικού case του δίσκου και την ανάκτηση των δεδομένων απευθείας από τον εσωτερικό δίσκο που περιέχει.

Ανάκτηση δεδομένων σκληρών δίσκωνΤυπικά σφάλματα των εξωτερικών σκληρών δίσκων:

 • Πτώση του δίσκου. Η Νο1 βλάβη αυτών των δίσκων όπως φτάνουν στα εργαστήρια μας, αφορά την πτώση του δίσκου στο έδαφος, συνήθως από καλώδιο που μπλέχτηκε στα πόδια και τράβηξε το δίσκο. Αν ο δίσκος ήταν σε λειτουργία τη στιγμή της πτώσης, το κατά πόσο θα ανακτηθούν δεδομένα εξαρτάται από το μοντέλο του δίσκου αλλά και από τη γεωμετρία του δίσκου. Αν ο δίσκος ήταν σε αδράνεια, οι πιθανότητες να ανακτήσουμε δεδομένα είναι πραγματικά πολύ μεγάλες.
 • Λανθασμένη τροφοδοσία. Η Νο2 βλάβη, που συνήθως συμβαίνει από απροσεξία του χρήστη του δίσκου και σπανιότερα από αυξομειώσεις τάσης του δικτύου. Συνήθως μπλέκεται το καλώδιο ρεύματος του δίσκου με άλλο, πχ. του λαπτοπ. Σε αυτή τη περίπτωση η ανάκτηση είναι δυνατή.
 • Άλλα σφάλματα λογικής φύσεως, πχ. ο δίσκος δεν αναγνωρίζεται καθόλου στο My Computer, εμφανίζεται με μηδενική χωρητικότητα ή βγάζει μήνυμα ότι πρέπει να γίνει διαμόρφωση του σκληρού δίσκου και η προσπέλαση των δεδομένων είναι αδύνατη. Σε αυτές τις περιπτώσεις η ανάκτηση είναι δυνατή. Μην κάνετε τη διαμόρφωση που ζητάει το σύστημα γιατί θα χειροτερέψετε την κατάσταση. Βγάλτε το δίσκο από το ρεύμα και ελάτε σε επαφή μαζί μας.

Για τους εξωτερικούς σκληρούς δίσκους, τις βλάβες που παρουσιάζουν και τους τρόπους επίλυσής τους, ισχύει ότι και για τους εσωτερικούς δίσκους, ανάλογα με την κατασκευάστρια εταιρεία.
Σε γενικές γραμμές, οι εξωτερικοί σκληροί που καταφθάνουν στα εργαστήρια της Northwind ανοίγονται και στη συνέχεια ακολουθείται η διαδικασία των εσωτερικών δίσκων.
Θα πρέπει να τονίσουμε πως οι κατασκευάστριες των εξωτερικών κουτιών των σκληρών δίσκων, δεν κατασκευάζουν τους ίδιους τους σκληρούς, παρά μόνο το εξωτερικό κουτί.

Find us

WD Trusted Partners

Συχνές Ερωτήσεις

 • για Σκληρούς Δίσκους >

  Συχνές ερωτήσεις για την ανάκτηση δεδομένων σκληρών δίσκων Ο δίσκος μου χτύπησε!! Τι να κάνω? Αν διαπιστώσετε πρόβλημα στο μέσο Read More
 • για συστήματα RAID >

  Συχνές ερωτήσεις για την ανάκτηση δεδομένων συστημάτων RAID Το σύστημα RAID / NAS Box σταμάτησε να λειτουργεί. Τι να κάνω? Αν Read More
 • για USB & Memory Stick >

  Συχνές ερωτήσεις για την ανάκτηση δεδομένων USB Stick & Καρτών Μνήμης Το USB Stick / Η κάρτα μνήμης δεν αναγνωρίζεται. Τι Read More
 • 1